Categorieën
Apparaten

6 Manieren om uw wasmachine stiller te maken

Waarom maakt uw wasmachine lawaai?

In wezen kan het lawaai van de wasmachine worden veroorzaakt door verschillende factoren:

  • Het kan zijn dat u uw wasmachine verkeerd gebruikt.
  • De wasmachine kan oud zijn en klaar om te worden vervangen.
  • Zelfs als ze niet oud is, moet ze mogelijk worden gerepareerd.
  • Machines met een opening aan de voorzijde zijn krachtiger en draaien anders dan machines met de opening bovenaan, waardoor ze doorgaans meer trillingen produceren. En, zoals ik altijd zeg, meer vermogen staat gelijk aan meer geluid.
  • De machine kan in direct contact komen met harde oppervlakken zoals hardhouten of tegelvloeren en muren, of andere apparaten of meubels. U kunt gemakkelijk voorkomen dat de machine tegen deze oppervlakken trilt door enkele beproefde technieken voor geluidsisolatie te implementeren.

In het volgende gedeelte heb ik uitgelegd hoe u met elk van deze problemen het beste kunt omgaan. Veel van de oplossingen die ik heb genoemd, zijn ook redelijk budgetvriendelijk, en als dat niet het geval is, heb ik ervoor gezorgd dat ik er ook goedkopere alternatieven bij heb opgenomen. Dus laten we zonder verder oponthoud wat rust en stilte krijgen.

Effectieve manieren om het geluid van je wasmachine of droogkast te verminderen

Voordat ik aan de slag ga, wilde ik even zeggen dat ik deze stappen heb gerangschikt op de logische volgorde waarin u ze zou kunnen proberen. Eigenlijk kunt u dit artikel beschouwen als een stapsgewijze handleiding om de stille wasmachine van uw dromen te krijgen. Dit is wat u eerst moet proberen.

ZORG ERVOOR DAT U DE WASMACHINE NIET OVERBELAST

Deze tip is voor de meeste mensen duidelijk, maar ik heb hem opgenomen voor degenen onder ons die aan de langzamere kant zijn als het gaat om huishoudelijke taken. Alle wasmachines worden geleverd met instructies die duidelijk hun capaciteit aangeven. Aangezien uw machine mogelijk een andere capaciteit heeft dan de mijne, ben ik terughoudend om hier definitieve cijfers voor te geven.

Een eenvoudige zoekopdracht op internet zal u echter vertellen dat de grootste toplaadmachines een capaciteit hebben van ongeveer 6 kilogram. Aan de andere kant moeten voorladers ongeveer 8 kilo kunnen dragen. Maar aangezien de meesten van ons geen weegschaal naast de wasmachine hebben, moet u misschien leren de belasting te meten door er gewoon naar te kijken.

De machine moet vol zijn, maar mag niet barsten, aangezien de kleding in het water moet kunnen bewegen. Een machine die té vol zit, zal zich inspannen om zijn klus te klaren, waardoor hij luider kan zijn.

Het onderbelasten van de wasmachine is een even slecht idee, en kan ook meer lawaai veroorzaken, naast een verspilling van middelen. Een halfvolle wasmachine laat meer ruimte over voor kleding om te ritselen. Als die kleding harde onderdelen heeft, zoals doorvoertules, knopen of ritsen, zullen ze zeker tegen de metalen machinebehuizing rinkelen.

Beoordeel de staat van de machine

Als u zeker weet dat u uw machine op de juiste manier laadt, kunt u de staat ervan in overweging nemen. Ik heb al een aantal aspecten van een machine opgesomd die van invloed kunnen zijn op de geluidsproductie. Dus, is uw machine oud of moet deze worden gerepareerd? Hoe kun je dat zelfs weten?

Het eerste dat u zou kunnen proberen, is een kijkje nemen binnenin. Zit er iets los in het vat zelf? Als dit niet het geval is, kunt u de trommel eruit halen en de binnenkant van de machine controleren. Als u zelf niet erg handig bent, is het geen schande om een ​​professional te bellen. Als u alleen een beoordeling nodig heeft, zullen veel reparatietechnici u geen kosten in rekening brengen voor een kijkje.

Een luide machine kan een aanwijzing zijn dat er iets mis is met de wasmachine. In feite is het hebben van een luidruchtige wasmachine niet alleen een ergernis, maar mogelijk ook een gevaar. Het betalen voor reparaties vanwege overstromingen is immers veel duurder dan het op tijd repareren van het toestel.

De meest voorkomende oorzaak van een luide trommel is eigenlijk een defecte katrol, het onderdeel dat de trommel laat draaien. Gelukkig kan dat probleem worden opgelost. Maar als u uiteindelijk uw machine moet vervangen, kunt u overwegen om een ​​bovenlader te kopen, die stiller zou moeten zijn.

Als u echter niets verkeerds hebt gevonden met uw machine, kan dit betekenen dat deze net iets te krachtig is om volledig stil te zijn. Als uw reparatietechnicus de machine al open heeft staan, wilt u misschien wat geluiddempende materialen aan de binnenkant van de machine plakken. Deze materialen zijn geweldig om te voorkomen dat plaatwerk van auto’s trilt, dus ze zouden ook voor uw machine moeten werken.

En nu, als u zeker weet dat uw wasmachine volledig functioneel is, kunnen we verder gaan met mijn tips voor geluidsisolatie.

6 Manieren om uw wasmachine stiller te maken -wasmachine herstellen lawaaihinder geluidsisolatie

Voorkom dat de machine gaat trillen

Elke geluidsisolatie moet beginnen met het beoordelen van de mogelijke oorzaken van het geluid. We hebben ervoor gezorgd dat de binnenkant van de machine naar behoren functioneert, dus gaan we verder naar de buitenkant.

Begin door jezelf af te vragen waar je de machine bewaart. Welke oppervlakken raakt het aan? Het moet op zijn minst de vloer raken, dus laten we daarmee beginnen.

Veel sterkere machines hebben de neiging over de vloer te slippen als ze aan hun lot worden overgelaten. Sluitringen zijn meestal plat aan de onderkant of ze staan ​​op metalen voetjes, waardoor ze over gladde vloeren kunnen trillen. Als u een soort antislipmateriaal onder uw machine hebt, zou dit voorkomen dat dit gebeurt. Door de machine van de vloer te scheiden, wordt ook een deel van het door de constructie veroorzaakte geluid verminderd.

In feite kunt u voor de meest minimale inspanning en de goedkoopste oplossing gewoon een oude deken opvouwen en onder de machine schuiven. Dat helpt echter niet om de machine op zijn plaats te houden als hij trilt, dus het kan zijn dat je toch een rubberen mat moet nemen.

Bedek de machine met dekens

Een andere suggestie is om de machine te bedekken met een gewoon of een geluiddicht deken.

Je zou gewoon een oude deken (of een geluiddichte) kunnen nemen en deze over de machine gooien.
Als je om het uiterlijk geeft, wil je misschien de deken inkorten. Je moet dat echter alleen doen met oude dekens waar u niets om geeft, niet met geluiddichte of bewegende dekens.

Je kan twee geluiddichte dekens kopen die ongeveer net zo breed zijn als de wasmachine, en lang genoeg om de vloer te bereiken als je deze eenmaal op de machine hebt gecentreerd. Met de twee dekens kan je alle kanten van de machine volledig omwikkelen, zelfs de onderkant.

Vul de ruimtes aan de zijkanten van de machine op

U denkt waarschijnlijk: waarom heb ik opvulling nodig als ik de machine gewoon met dekens bedek? En het is een feit dat je het misschien niet nodig hebt.

Als je machine zich echter in een kleine kamer of kast bevindt, kan hij tijdens het draaien tegen hout of muren slaan, wat veel ophef veroorzaakt. Dus in plaats van er een deken overheen te leggen, kan wat dikkere vulling nodig zijn.

U kunt voor deze stap verschillende materialen gebruiken, waaronder dunne tegels van akoestisch schuim en isolatie.

Als u echter op zoek bent naar de goedkoopste oplossing, kunt u gewoon elk sponsmateriaal gebruiken om uw machine te omhullen. Gebruik gewoon dubbelzijdig plakband of een spuitlijm om de opvulling op de wanden rond de machine aan te brengen.

Als je geen lijm wilt gebruiken, kun je een soort doos maken van de materialen die je gebruikt. Als u bijvoorbeeld gewone sponzen gebruikt, snijdt u deze op basis van de afmetingen van de machine. Vervolgens kunt u de stukken aan elkaar lijmen – zorg ervoor dat de bovenkant of voorkant toegankelijk blijft om te laden. Zodra de lijm is uitgehard, moet u een verwijderbare zachte hoes voor uw machine hebben.

Plaats geluidsisolatie in de wasruimte

Als al het andere niet lukt, kun je de hele kamer waarin de wasmachine staat gewoon geluiddicht maken.

Zoals ik al eerder zei, is de vloer het eerste en soms ook het enige aanspreekpunt dat een machine heeft. Het meeste geluid wordt dus langs de vloer doorgegeven.

De deur is het op een na meest kwetsbare punt waar geluid doorheen gaat. U moet de luchtspleten tussen een deur en het deurkozijn opvullen. De beste manier om dat te doen, is door de deur met een deken te bedekken. U kunt ook zware geluidwerende gordijnen voor de deur ophangen.

Het installeren van een deurveger is een must, vooral als uw deur een grote opening heeft tussen de deur en de vloer. Handdoeken kun je ook gewoon onder de deur stoppen, als tijdelijke oplossing.

Ten slotte zijn er verschillende manieren om de muren geluiddicht te maken. U kunt akoestische panelen van schuim of stof gebruiken of ze bedekken met dekens of gordijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *